maj 18, 2024

Sort asfalt – grøn samvittighed

Sådan bliver sort asfalt til grøn asfalt

I disse tider, hvor den grønne bølge er indover os, er der ekstra fokus på bæredygtighed. Dette gælder stort set alle områder. SuperAsfalt er en af de virksomheder, der har stor fokus på bæredygtig asfalt. Det kalder de Grøn Asfalt, hvilket dækker over CO2 reduceret asfalt. I Grøn Asfalt indgår der genanvendt bitumen, småsten og sand fra tagpap i produktionen. På denne måde spares der en stor mængde CO2. Man går absolut ikke på kompromis med kvalitet, uanset om der vælges Grøn Asfalt eller den traditionelle sorte asfalt. SuperAsfalt har tilknyttet deres eget laboratorium, der løbende tester kvaliteten på deres produkter. Se asfalt priser her. Længere inde på SuperAsfalts hjemmeside ligger en liste med gældende asfalt priser. De gældende priser på asfalt er opgivet i danske kroner per ton.

Asfalt til kommunerne

SuperAsfalt gør meget ud af at arbejde med kommuner om vejbelægning. Hvis en kommune køber Grøn Asfalt hos SuperAsfalt, så bliver de tilbudt en god besparelse, og oveni hatten bliver der et mindre CO2 udslip. Hvis kommunen ønsker at gå den grønne vej, så kan deres valg af asfaltbeton være en af vejene dertil. At anvende Grøn Asfalt betyder samtidig, at mængden af deponi mindskes, da den Grønne Asfalt genanvender gammelt tagpap. Dette støtter op om EU’s mål for 2030 med, at 70% af alt deponi skal genanvendes.

Køb dansk – Køb SuperAsfalt


Det bliver ikke mere dansk end SuperAsfalt, der har patenteret den nye Grønne Asfalt. Den bitumen, der anvendes i den nye grønne type asfalt, udvindes fra brugt tagpap. SuperAsfalt har et søsterskab, der har opfundet og patenteret en maskine, der kan udvinde denne bitumen. Andre lande er allerede godt i gang med at anvende bitumen, nu er det også kommet til Danmark. Udover at producere asfalt, så byder SuperAsfalt sig også gerne til som entreprenør. Da SuperAsfalt har tilladelse til at producere asfalt døgnet rundt, kan entreprenører tilknyttet SuperAsfalt lægge asfalt døgnet rundt. Er der derfor tale om udlægning af asfalt på offentlige veje, så kan Superasfalt tilbyde asfaltering i de trafikstille timer. Det kan være en væsentlig fordel. SuperAsfalt ligger på Prøvestenen ved København S med tæt forbindelse til hav og motorvej.