april 16, 2024

Får styr på virksomhedens værdikæde

Når en virksomhed producerer fysiske elementer, så går en lang værdiskabende proces i gang. Processen kan i disse globale tider sagtens omfatte forskellige enheder jorden rundt. Udfordringerne kan være mange: Forskellige kulturer, forskellige tidszoner, sprogforskelle, forskel i uddannelser og uddannelsesniveauer. Der er virkelig brug for hjælpefor at kunne lave et optimalt produkt indenfor en bestemt tidsramme.

Hjælpen er ikke langt væk. Econocap, som er en softwarevirksomhed her i Danmark, har udviklet et software til at projektstyre på tværs af landegrænser. Med Econocaps Windchill ProjectLink Management program kan en virksomhed leverer varer, der er tilpasset den enkelte kunde. Det gøres ved, at hver leverance listes som ét projekt. PLM er designet til at kunne kapere store mængder information på tværes af enheder og landegrænser. Man skal således ikke sidde og lede efter information flere forskellige steder eller efterspørge dokumenter konstant. Alt ligger i PLM, der også løbende opdateres omkring de enkelte leverancers status. PLM er ikke kun til de interne partnere i projektet. Eksterne leverandører kan også tilknyttes, og således bliver hele værdikæden involveret på samme præmisser.

Efterhånden som årtierne er gået efter det teknologiske gennembrud, da er softwaren blevet mere og mere specialiseret. Det kan derfor være svært for de enkelte virksomheder at følge med, når et så specialiseret stykke software implementeres. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at leje en PLM specialist ind i sin virksomhed. Udover at være specialister i PLM, så er Econocap også specialister i CAD/CAM/CAE. Econoccap findes, udover i Danmark, også i Tyskland, Polen, Finland og Sverige. I Danmark har de kontorer i Kolding og Hørsholm. Econocaps kontorer er således let-tilgængelige i hele Danmark.