april 16, 2024

Alt om fjernsyn

Tv’s historie er lang og fascinerende. Den begynder i slutningen af det 19. århundrede med udviklingen af telegrafen og telefonen. Disse to opfindelser lagde grunden til den videre udvikling af elektriske kommunikationsteknologier. I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte forskerne at eksperimentere med at bruge elektricitet til at overføre billeder, hvilket banede vejen for tv.

Det første fungerende tv-system blev skabt af den skotske opfinder John Logie Baird i 1925. Bairds system var baseret på en mekanisk skive, der roterede for at skabe et billede. Dette tidlige tv-system havde en begrænset opløsning og viste kun sort-hvide billeder. Ikke desto mindre var det et stort gennembrud i tv-historien.

I 1927 udviklede den amerikanske ingeniør Philo Farnsworth en ny type fjernsynssystem, som brugte en elektronstråle til at scanne et billede på en fosforescerende skærm. Dette “katodestrålerør”-system (CRT) blev standarden for fjernsyn i mange år. Farnsworths opfindelse gjorde det muligt at transmittere levende billeder over store afstande og revolutionerede nyhedsudsendelserne.

De første kommercielle tv-udsendelser begyndte i USA i 1941. Siden da er tv blevet en integreret del af livet for mennesker over hele verden. I dag findes der et utal af forskellige typer tv-programmer, lige fra sitcoms og dramaer til nyheder og SPORT. Og med fremkomsten af den digitale teknologi er mulighederne for den fremtidige udvikling inden for tv uendelige.